Misbruik gehandicapten bij Alescon in Drenthe

Ingezonden door Henri Okken

Mijn excuus voor de late reactie. Ik heb onlangs een hart operatie gehad vanwege de hoge spanningen. Het is voor mij op dit moment onmogelijk om alle problemen van de laatste 25 jaar hier te omschrijven. Hoop op uw begrip. Wel kan ik u een zaak voorleggen over misbruikpraktijken die zich voor deden op mijn werk.

Ik ben door de gemeente Hoogeveen geholpen aan werk, bij het werkvoorzieningschap in Drenthe. Bij mijn aantreden, kreeg ik al snel in de gaten dat er zeer vreemde dingen gebeurden. Gehandicapte dames werden misbruikt in de toiletten binnen het bedrijf. Hiervan waren meerdere op de hoogte waarvan ik de namen heb. Ook deze verklaarden tegenover mij de misbruik praktijken. Niemand die zijn mond open deed.

Ik was vanaf dat moment vaak ziek. Je ging er mee naar bed en je stond er mee op. Op een gegeven moment barst de bom! Ik deed mijn verhaal bij de verantwoordelijke wethouder, die zelfs bestuursvoorzitter was van het bedrijf. Hij stuurde mij weg, wilde niets met de zaak te maken hebben. Ik moest mijn verhaal maar aan de Directeur vertellen. Zo gezegd zo gedaan, maar deze Directeur was al getipt! Hij had een vergadering en kon mij niet ontvangen. Daarop besloot ik zijn deur te openen, waar meerderen aan tafel zaten en heb ik mijn bevindingen duidelijk gemaakt. Ik werd uitgemaakt voor een debiel en moest maar naar de bedrijfsarts gaan?! Toen ik mij daar meldde, kreeg ik te horen dat ik aan het werk moest of op moest donderen. Ook deze bedrijfsarts wist meer, heel veel zelfs !! Gehandicapte dames gingen onder begeleiding van de schurken naar de bedrijfsarts. De waarheid mocht niet boven de tafel komen. Ik was op dat moment zo ziek, dat ik een einde aan mijn leven wilde maken.

Op dat moment ben ik bij het Riagg beland. De brieven spreken voor zich! Ik kreeg op staande voet ontslag terwijl ik in de ziektewet zat. Een jaar lang heb ik met mijn gezin geen loon gekregen. Elke instantie weigerde hulp. De beerput was te groot. Ik spande via het CNV een procedure aan. Ik moest vechten om mijn medisch rapport te krijgen. Op dat moment heb ik de Directeur en de bedrijfsarts bij de kladden gegrepen en toen was men ineens behulpzaam. Deze gegevens stuurde ik 3 weken van te voren naar de rechtbank. Mijn advocaat verzuimde medewerking. Tot mijn grote verbazing, was mijn advocaat redelijk bevriend met de tegenpartij. Zij hadden samen beslist dat ik mijn jaarsalaris kreeg, maar moest me dan melden voor de WW, terwijl ik in de ziektewet zat. De uitspraak van mijn advocaat was dat dit voorstel hem de beste oplossing leek. Ik stelde voor dat de rechter maar een uitspraak moest doen, en verwoordde tegen de rechter dat ik niet met deze schurken in zee ging. De uitspraak was “onterecht ontslag”, maar kreeg mijn baan niet terug. De verantwoordelijke wethouder, probeerde op alle fronten een onderzoek tegen te werken.

Uiteindelijk is er een onderzoek ingesteld. Ik zou blijven vechten voor dit onrecht, al werd het mijn dood. U zal zeker begrijpen, dat ik geweigerd werd als getuige. De onderzoeksrapporten zijn zogenaamd “Geheime rapporten”. Deze heb ik persoonlijk gelezen omdat ik getuige ben. Schrikbarend was het, maar ik was nu wel volledig op de hoogte. Had genoeg gezien. Huilende vrouwen, en zelfs mannen die bij de bedrijfsarts uit de kamer kwamen. De rillingen lopen over je rug! Ik ben al jaren lid van het CNV, zelfs een rechtsbijstand bij het CNV, maar men biedt totaal geen hulp. Ramen en deuren op het gemeente huis blijven gesloten.

Onlangs werd ik zonder enig pardon door 6 politie mensen verwijderd uit het Gemeentehuis van Hoogeveen. Wel heb ik een rapport dat men de zaak wil oplossen. Ik moest met mijn gezin de Gemeente Hoogeveen voor 10 jaar verlaten. Daarnaast mocht ik mij niet meer uitlaten over de Gemeente Hoogeveen. Keiharde bewijzen tonen aan dat Ambtenaren, bestuurders en politie zich al jaren bezig houden met corruptie en andere walgelijke misleidende praktijken. Over de rug van de minderen in de samenleving.

Ik ben niet tegen het geloof (CNV), maar wel tegen mensen die het geloof misbruiken voor hun walgelijke praktijken. Zelfs heb ik onterecht gevangen gezeten. De uitspraak van de Ombudscommissie was “Onbehoorlijk bestuur”. Ik ben geen opstandige man, maar kan slecht tegen onrechtmatige daden. Een Overheid dient zijn burgers te beschermen, maar niet op dubieuze wijze uit te roeien. Machtsmisbruik en corruptie voeren de boventoon. Ik, die al jaren vecht tegen dit onrecht, moest hierdoor met mijn gezin mijn geboorteplaats Hollandscheveld ontvluchten.

Onderstaand stuk komt van het voormalige blog van Henri:

Okken Gate: Seksueel Misbruik bij Alescon

Verbaal geweld. Bloggers maken zich vaak schuldig aan zinloos verbaal geweld. Dat vinden althans de moral fags die de onmenselijke belangen van ‘s lands ‘bandits’ verdedigen. Want ja, deze ‘bandits’, niet zelden lokale bestuurders, hier om de hoek bij de buren ook wel locale criminelen genoemd, worden door steeds meer bloggers onder de schijnwerpers gesleurd, gewoon met een verwijzing naar de vrijheid van meningsuiting en hun verlangen naar een fluwelen revolutie.

Yes, we-bloggers verlangen naar een échte rechtsstaat. Wij verlangen dus naar de dag dat al die bandits die ons land, het zucht onder de fop-democratie, naar de kloten terroriseren voor een integere rechter worden gesleept. En wij verlangen ook naar de dag dat er recht wordt gedaan aan alle slachtoffers.

U bent, dat kan bijna niet anders, op de hoogte van de misbruikschandalen in de Katholieke Kerk. U vond het walgelijk. Misselijkmakend. Tranentrekkend. U vond er nog veel meer van. Maar omdat wij geweldloos zijn, nooit iemand zullen bedreigen en ook liever niet de dreigementen van anderen hier zullen herhalen, stopt het hier.

Maar dat seksueel misbruik niet alleen binnen de Katholieke Kerk voorkwam maar bijvoorbeeld ook bij werkvoorzieningsschap Alescon in Hoogeveen, Meppel en Assen, waar de vaak zeer kwetsbare werknemers kennis maakten met de harde knuppel van de leidinggevenden.

Maar dat de directie, de verantwoordelijk wethouder en bestuursvoorzitter die van dit schandaal op hoogte waren (en niet geheel onbelangrijk: niets ondernamen om het te stoppen), dát wist u waarschijnlijk niet.

Henri Okken

Onderstaand stuk komt van het voormalige blog van Henri:

Henri Okken, ook werknemer, gelukkig voor hem geen kwetsbare vrouwelijke werknemer daar, was toen de melder van dat seksueel misbruik. Maar u weet inmiddels hoe het klokkenluiders in Nederland vergaat. Henri, werd ontslagen. Met de kut-smoes dat hij te vaak ziek was. Dat ontslag was ‘onterecht’ volgens de rechter. Natuurlijk was dat ontslag onterecht want Henri had te veel gezien bij Alescon en werd dus ‘weggewerkt’ door de bandits.

Een van die leidinggevenden van Alescon, die toen door Henri persoonlijk op de hoogte werd gebracht van die smeerpijperij en niets deed, was de Hoogeveense PvdA-wethouder W. van der Zwaag, tevens bestuursvoorzitter van Alescon.

Sinds een tijd al ligt er een mediationrapport m.b.t. het geschil tussen de Gemeente Hoogeveen en Henri Okken waarin staat dat Henri zijn schade, hij werd immers onterecht ontslagen, bij de gemeente Hoogeveen in moet gaan dienen. Een schadevergoeding dus, in ruil daarvoor, zo gaat dat kennelijk, moet hij verder zijn bek houden.

Het vreemde is nu dat de bestuurders van de gemeente Hoogeveen en de huidige bestuursvoorzitter van Alescon, en wethouder in Assen, Jaap Kuin, het op een lopen zetten als Henri, zijn medisch dossier wil hebben (het schijnt -aggut- weg te zijn) en zijn schade wil komen indienen. Ach, u kent het wel. Ambtenaartjes, regentjes, heel vaak zijn ze van de PvdA, op papier tegen discriminatie en alle vormen van rot doen enzo, maar in de echte wereld doen ze verrassend weinig onder voor bekende doortrapte criminelen.

Maar vooral nu Henri Okken, niet geheel onbegrijpelijk steeds een beetje bozer, zich bij het gemeentehuis van Hoogeveen meldt en de verantwoordelijke wethouder watervlug ‘wegduikt’ achter de door burgers betaalde plantengordijnen op hydrocultuur, grijpt de Drentse politie haar kans door zich, ontzettend positief, voor het bemestingskarretje van het corrupte Hoogeveense gemeentebestuur -in het ongelijk gesteld door de rechter, beticht van onbehoorlijk bestuur door de Hoogeveense gemeentelijke ombudscommissie- te laten spannen en sleurde Henri laatst met heel veel machtsvertoon uit het gemeentehuis van Hoogeveen.

Maar Henri wil zijn recht halen en wil daarom aangiftes gaan doen van strafbare feiten. Aangifte doen, in principe doe je dat bij de politie. En omdat Henri in Drenthe woont, wilde hij aangifte doen bij een Drents politiebureau. En u voelt ‘m al aankomen. Bij het politiebureau vonden ze dat het om een civiele zaak gaat en weigerden de aangifte op te nemen.

Wij weten en u nu ook, dat dit de standaardsmoes is als de Nederlandse politie de belangen verdedigt van de hierboven genoemde ‘bandits’, en de bij een schandaal betrokken, ‘boven u gestelden’ bescherming biedt tegen terecht overheidsgeweld.

En mocht Henri deze verdedigingslinie van uniformen die is opgeworpen door bandits, weten te passeren en krijgt hij een aangifte op papier, dan wachten hem ongetwijfeld, de Oebele Brouwers, de Van Persijn van Meertens, de Meindertsen en de Nijhuisjes van het Openbaar Ministerie in Groningen en Assen, die Henri, heel vilein, maar vooral vooraf goed doortimmerd, zullen schrijven dat hij een Art. 12 procedure kan beginnen als hij het niet eens is met de beslissing van het OM om de bandits niet te vervolgen.

Print Friendly, PDF & Email
Share