JDTV? …Weg ermee!


Terwijl de reguliere mediaboys van Pownews openlijk stonden te filmen in de gangen van het Paleis van Justitie in Den Haag, weigerde de voorzitter van de Raad voor Journalistiek
JDTV de toegang tot de zitting!!!…Een zitting waarin wij notabene belanghebbenden zijn!!!

Volgens de voorzitter had ik straf en mocht ik daarom niet mee naar binnen! Dit alles omdat we eerder zonder toestemming van de Raad, een interview hebben opgenomen met een journalist en de hoofdredacteur van EenVandaag. Dit interview werd overigens door diezelfde voorzitter onderbroken. Een op zijn zachtst gezegd onbeleefde daad als je een halve dag hebt zitten wachten om 5 minuten te kunnen filmen.

De voorzitter presteerde het afgelopen middag om mij tegelijkertijd een hand te geven en mij te vertellen dat ik niet welkom was. Hierop gaf ik aan dat ik belanghebbende en de enige aanwezige getuige van de bestreden gebeurtenissen was. Dit maakte de voorzitter blijkbaar niet uit. Van Andre Vergeer kreeg ik na afloop van de zitting te horen dat hij het gevoel had dat de Raad zich erg bevooroordeeld had opgesteld. Ondanks jurisprudentie uit een zaak van Peter R. de Vries waarin de Raad zelf heeft geoordeeld dat de “overvalstechniek” een geoorloofd journalistiek wapen is, hadden zij geen goed woord over voor onze werkwijze.

Ik wil de Raad voor de Journalistiek er nogmaals even fijntjes op wijzen, dat de bestreden filmpjes door JDTV -en dus door mij- gefilmd, bewerkt en gepubliceerd zijn! De Raad bestaat uit een stelletje fossielen, die niet begrijpen dat de camera slechts een moderne en meer betrouwbare versie van het kladblok is. Ze zouden het gebruik ervan juist moeten toejuichen, omdat de camera zich niet verspreekt en ook niets vergeet waardoor er snel en duidelijk uitsluitsel gegeven kan worden over een betwiste situatie! Zo ook in deze zaak! Kijk en oordeel zelf of wij onterecht het kantoor van de gebroeders Anker zijn binnengedrongen!

We hebben vandaag speciaal tijd in ons uitzonderlijk drukke schema vrij gemaakt, om bij deze zitting van de Raad voor de Journalistiek aanwezig te zijn. Hierdoor hebben we een reportage over de voorlopige uitspraak in de zaak van de waxinegooier moeten laten liggen. Gezien het bericht op de homepage van de Raad, hoop ik dat zij begrijpen hoe ernstig wij deze situatie opvatten. Door ons buiten te sluiten van deze zitting heeft de Raad voor de Journalistiek zichzelf niet alleen onsterfelijk belachelijk gemaakt! Voor straf mogen ze ook nooit meer met ons meedoen, ze hebben tenslotte toch niks te zeggen!

Ik heb nog ergens beelden van een hysterisch schreeuwende medewerkster van de Raad in mijn archief. Voor zover ik het door het lawaai kon verstaan, probeerde deze mevrouw mij destijds ook te verbieden om te filmen. Ik wou het deze mevrouw eigenlijk besparen om dit online te zetten, maar door de huidige ontwikkelingen is het beeldmateriaal zo maar opeens nieuwswaardig geworden!

Ik hoop hier z.s.m. op terug te kunnen komen! Mocht Raadsvoorzitter Lebesque hier problemen mee hebben, dan raad ik hem aan een klacht in te dienen bij zijn eigen organisatie en hier eens goed over na te denken!

Kortom, de Raad voor de Journalistiek zuigt! Ga er niet heen, ze willen de waarheid toch niet weten en ze eten broodjes van uw zuurverdiende geld!

Print Friendly, PDF & Email
Share