EEN MOEDER OVER DE MOORD OP HAAR KIND

NIEUW FRAGMENT UIT DE DAGBOEKEN VAN MAAIKE VAATSTRA * DEZE VROUW WORDT DOOR DE LEEUWARDER COURANT EEN ‘KOMPLOTDENKER’ GENOEMD EN WORDT GEWEERD UIT DE KOLOMMEN * DEZE VROUW WORDT BEDROGEN DOOR DE SATANISCHE ANKER-BROTHERS * OOK BAUKE WAS OVERTUIGD VAN JUSTITIE-VERRAAD MAAR IS MET DRANK OMGEKOCHT * JUSTITIE ZETTE ZUSSEN VAN MARIANNE OP TEGEN HUN MOEDER * WAAR STOPPEN DE DUIVELS VAN DE ZWARTE MAFIA?

Ik word ‘s morgens om ongeveer 8.00 uur wakker en ga naar beneden. Het eerste wat ik altijd doe – als Marianne de avond van tevoren op stap is geweest – is kijken of haar schoenen in de keuken staan en haar jas aan de kapstok hangt. Tot mijn grote schrik is dit nu niet het geval. Ik ren naar de vliering, naar haar kamer, maar daar is ze niet. De schrik slaat mij om het hart. Dit is nog nooit eerder gebeurd. Ik bel een paar vriendinnen, waarvan ik denk dat die ook naar de Paradiso Bar in Kollum zijn geweest. Zij weten van niets. (….) Ik was radeloos en heb de politie gebeld. De politie zei: ‘Mevrouw zullen we eerst nog maar even afwachten’. ‘Nee, nee dat kan niet, er moet wat gebeurd zijn want Marianne is nog nooit zomaar weggebleven’. De politie kwam en vroeg een foto van haar. Met trillende handen kwam er een pasfoto uit mijn beurs. Wat er dan door je heen gaat; laat er toch niks ergs gebeurd zijn. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

(….)
Er stond een fiets in de droge sloot. Ze zijn het weiland ingegaan en daar vindt een vader z’n dochter ontkleed en dood. Onbeschrijflijk, wat moet er daar door m’n man heen zijn gegaan en ook haar vriendin met vriend. (….) Een vader komt verslagen thuis en samen hebben we gehuild tot we geen tranen meer over hadden. Onze vrolijke en levenslustige dochter om het leven gebracht. Op zo’n beestachtige manier. Hoe kom je hier door? Ik heb geschreeuwd: ‘Dat kan ik niet en ik wil niet meer’. Maar je kunt geen kant op. Je hebt geen keuze.

Print Friendly, PDF & Email
Share