BERICHT VAN EEN HOLOCAUST-ONTKENNER

VEROORDEELDE ‘HOLOCAUSTONTKENNER’ JAN SMELT VERTELT OVER ZIJN PROCES, JUSTITIE EN NATUURLIJK DE HOLOCAUST

door Jan Smelt

holocaust3Ik ben wel voor de rechter geweest op 12 december. Dit heeft de main stream media niet gehaald; op een artikeltje op RTV-Oost na, de regionale zender. Er was een man of 10 bij het proces aanwezig, voornamelijk opgeroepen door Silvia Videler via haar website Boinnk. Ik heb er geen advocaat bijgehaald met als voornaamste reden dat je een religieuze discussie – want dat was het – niet hoort te voeren voor een rechtbank (scheiding kerk en staat, scheiding der machten). Dit heb ik ook voor de rechter verklaard. Overigens kreeg ik weinig kans mijn standpunten uiteen te zetten; wat ik overigens ook niet verwacht had. Het requisitoir van de officier van justitie was van het niveau van een leerling van de derde klas van de middelbare school. Allemaal woorden als ‘zouden’, ‘kunnen’ en ‘mogelijk zijn’ en weinig feiten. Achteraf ben ik erachter gekomen dat deze officier Gerdiene Dankers was, die samen met Paul Velleman een soort discriminatiehandboek heeft geschreven. Ze citeerde in haar verhaal uit eigen werk. Het vonnis was op 24 december, de dag voor kerst. Het rechtsgebouw was zo goed als leeg, want de hele advocatuur en rechterlijk macht lag al op de Bahama’s. Toen moesten die stumperds voor mij alleen nog het vonnis voorlezen ook. Er was nog enige consternatie over de kopie ervan, die ik mee moest krijgen.

Het vonnis luidde 50 uren werkstraf plus 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf wegens aanklacht 1: het beledigen van Joden, toegespitst op het ontkennen van de Holocaust. Van aanklacht 2 (zaaien van haat) werd ik vrijgesproken. Opmerkelijk is dat de straf hoger was dan de eis (30 uren werkstraf). Waarschijnlijk ter compensatie aan de Officier van Justitie, omdat hij me niet kon veroordelen voor aanklacht 2. De datum van 24 december was tactisch gekozen, vlak voor een periode met veel feestdagen. Hoe vind je in 14 dagen een betrouwbare advocaat om in hoger beroep te gaan? Dit is me dus niet gelukt, vooral omdat ik veel waarde hechtte aan de betrouwbaarheid van een dergelijk persoon. Als ik een advocaat zou hebben getroffen, die lid was van dezelfde vrijmetselaarsloge als de rechter, dan zou ik van twee kanten belazerd zijn geworden. Dus laat ik alles maar over me heenkomen. Aanstaande maandag heb ik een intake-gesprek met de reclassering voor de werkstraf. Ik ben benieuwd wat dat voor volk zal zijn.

Een jaar of wat geleden bekeek dagelijks je website. Dat was nog in de tijd van Argusoog, waar ik vele discussies van jou en Arend Zeevat beluisterd heb. De laatste tijd kwam er niet zoveel meer van. Toevalligerwijs keek dit weekeinde een keer en zag het verhaal over Silvia Stolz.

Gedurende zo’n twee jaar heb ik wekelijks columns geplaatst op de website van Silvia Videler. Deze waren hard en geïnspireerd op de columns van Blokker vroeger in de Volkskrant. Mijn kritiek richtte zich vooral op de rabbijnen en hun leer. Ze doen zich voor als vrienden van het christendom, maar zijn de grootste vijanden. Dat was zo ongeveer mijn boodschap. Deze werd ingegeven door het feit dat ik zelf in christelijke pro-Israël-sferen actief ben geweest en pas na lange tijd besefte dat ik belazerd werd. ‘Het gaat zo slecht met Nederland – en de kerken – omdat wij Israël niet genoeg steunen’, verkondigen deze bruikbare idioten. Juist het tegenovergesteld is waar: veel kwaad uit deze wereld komt uit de zionistische heilstaat, die Israël heet. Saillant detail is dat ik ben aangeven door een vrouwelijke dominee (Gebrig Arends) uit deze christelijke pro-Israël hoek.

Print Friendly, PDF & Email
Share